Matematik

Hypothesis testing - test af nulhypotese

28. november 2018 af helpn - Niveau: Universitet/Videregående

Hej sp,

Jeg har følgende opgave, som jeg ikke rigtig kan komme i gang med, da det givne n er lille.

Opgaven lyder som følgende:


Betragt 10 uafhængige møntkast hver med sandsynlighed p for krone. Vi er interesseret i at teste følgende nulhypotese

H_0:p=1/2

mod den alternative hypotese

H_1:p>1/2

Lad W betegne antallet af kroner vi har fået i de 10 møntkast. Vi opstiller følgende test for H0. Accepte H0 hvis W\leq c, og forkast ellers H0. Bestem c, så testen har signifikansniveau \alpha=0.05. Dvs. bestem antallet af kroner vi kan få og stadigvæk acceptere hypotesen at det er en ærlig mønt.

Håber nogen kan hjælpe :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2018 af peter lind

Det er en binomialfordeling med n=10 p=½. Slå op i et CAS værktøj og find den største værdi af W så sandsynligheden for W er mindre end eller lig med 0,05


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2018 af 123434 (Slettet)

Følger lige med

Skriv et svar til: Hypothesis testing - test af nulhypotese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.