Fysik

harmonisk svinging

29. november 2018 af Nanna34 - Niveau: C-niveau

Hej, alle:)

er der nogen der kan se, hvordan kan vi udefra svingingstid( sammenligning den teroetisk med den udmålt) bevise at fjedren laver en harmonsik svinging ?

Eller er der ingen relationer mellem dem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2018 af mathon

Hvis svingningstiden målt flere gange efter hinanden - inden for kort tid, er konstant,
må svingningerne være harmoniske.

Den målte svingningstid T kan derefter sammenlignes
med den teoretiske svingningstid:

                                            \small T=2\pi \sqrt{\frac{m}{k}}
                  


Svar #2
29. november 2018 af Nanna34

#1

Hvis svingningstiden målt flere gange efter hinanden - inden for kort tid, er konstant,
må svingningerne være harmoniske.

Den målte svingningstid T kan derefter sammenlignes
med den teoretiske svingningstid:

                                            \small T=2\pi \sqrt{\frac{m}{k}}
                  

dvs. at hvis svingingstid er konstant, betyder det at svingninger er harmonisk, men hvorfor?

men altså hvis vi kan bevise udefra de målte svingningstid, at svingninger er harmonsik, hvorfor skal så sammenligne det med det teoritisk?

på forhånd takkkkkkkk! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2018 af mathon

Hvis svingningerne er ligetidige, er de harmoniske ifølge definitionen på harmoniske svingninger.


Svar #4
29. november 2018 af Nanna34

#3

Hvis svingningerne er ligetidige, er de harmoniske ifølge definitionen på harmoniske svingninger.

hmmm, men hvorfor skal vi sammenligne den terortisk svingningstid med den målt.?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2018 af mathon

Der skulle gernew være overen(s)stemmelse mellem observeret og teoretisk svingningstid.
Sammenligningen begrundes i denne ønskede overen(s)stemmelse.

Det ville være uden teoretisk mening, hvis den teoretiske svingningstid ikke stemte overens med den observerede.


Svar #6
29. november 2018 af Nanna34

#5

Der skulle gernew være overen(s)stemmelse mellem observeret og teoretisk svingningstid.
Sammenligningen begrundes i denne ønskede overen(s)stemmelse.

Det ville være uden teoretisk mening, hvis den teoretiske svingningstid ikke stemte overens med den observerede.

hmmm, lige en sidst spørgsmål,  hvad er forklaring på at når svingnings tid er konstant så er bevæglse harmonisk?

på forhånd tak


Skriv et svar til: harmonisk svinging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.