Matematik

isoler p

29. november 2018 af hjælpmiggggggg (Slettet) - Niveau: B-niveau

okay jeg har svaret på denne opgave vil bare vide hvordan det lige fungerer (må meget gerne forklares på en meget børnevenlig måde)

opgaven lyder: 

isoler p i m = -2p + 2000 og find derigennem prisfunktionen p(m) når efterspørgelsesfunktionen er m(p) = -2 + 2000

svaret er:

m=2p + 2000

2p+m=2000

2p=2000-m

p=-0,5m + 1000

p(m) = -0,5m+1000

som sagt forstår jeg intet af hvordan man får dette :) tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2018 af StoreNord

m=-2p + 2000

Træk 2000 fra på begge sider.

Byt højre og venstre sider.

Divider med  -2  på begge sider.

Så har du p=-½m+1000.

Du kan se, at p er udtrykt ved m. Derfor er det p(m).


Svar #2
29. november 2018 af hjælpmiggggggg (Slettet)

#1

m=-2p + 2000

:_(


Svar #3
30. november 2018 af hjælpmiggggggg (Slettet)

#1

m=-2p + 2000

Træk 2000 fra på begge sider.

Byt højre og venstre sider.

Divider med  -2  på begge sider.

Så har du p=-½m+1000.

Du kan se, at p er udtrykt ved m. Derfor er det p(m).

Træk 2000 fra på begge sider. 

hvordan 

så:

(m-2000)=-2p +(2000-2000)

= -2000m = -2p ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2018 af mathon

                                   \small \begin{array}{rcll} m&=&-2p+2000&\textup{adder 2p}\\\\ 2p+m&=&2000&\textup{subtraher m}\\\\ 2p&=&2000-m&\textup{divider med 2}\\\\ p&=&1000-\frac{m}{2} \end{array}


Skriv et svar til: isoler p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.