Matematik

kasseformet swimmingpool

30. november 2018 af bella0404 - Niveau: 7. klasse

hej jeg er en pige i 7 klasse der har brug for hjælp til noget matematik

her kommer spm

En familie har en kasseformet Swimmingpool, som er 8,2 m lang, 4,5 m bred og 1,8 m dyb

 A) Beregn hvor mange liter vand, der kan være i familiens pool.?

B) Bestem hvor meget det vil koste familien at fylde poolen helt op med vand, når 1m3 vand koster 5 kr.

C) Vis sammenhængen mellem antal m3 vand i poolen og den pris som familien skal betale?

D) Find prisen som familien skal betale, når de har fyldt poolen halvt op.

svar så hurtigst så mulig, tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2018 af oppenede

a) rumfang = højde * bredde * længde


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{llrclclcl} A)&\textup{volumen:}&V&=&\left (82\; dm \right )\cdot \left (45\; dm \right )\cdot \left (18\: dm \right )&=&66420\; dm^3&=&66420\; L\\\\ B)&\textup{pris:}&p&=&\left ( 66.420\; m^3 \right )\cdot \left ( 5\; \tfrac{kr}{m^3} \right )&=&332.10\; kr\\\\ C)&\textup{pris-volumen:}&p&=&5\cdot V\\\\ D)&\textup{'halvt op':}&p_{\textup{halvt op}}&=&\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 332.10\; kr \right )&=&166.05\; kr \end{array}


Skriv et svar til: kasseformet swimmingpool

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.