Matematik

Vektor

30. november 2018 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har problemer med en matematik opgave:

a=(t over t+1) b=(-t over t+1)

t er et tal.

Bestem for t=2 arealet af det parallellogram der udspændes af vektorerne

Bestem t=2 koordinatsættet til projektonen af b på a

Er der nogen der vil kunne hjælpe mig med dette spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af peter lind

Arealet af parallogrammet er den numeriske værdi af determinanten

projektionen af ab er a·b/b2


Svar #2
30. november 2018 af KennethLarsens (Slettet)

Du har ikke en formel eller noget lignende, jeg er ikke super stærk i matematik og det meste er bare vollapyk for mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2018 af peter lind

Hvis du ikke ved hvad determinanten er så er den for to vektorer a og b det samme som a·c hvor c er tværvektoren til b.

For projektionen er der angivet en formel


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2018 af Larsdk4 (Slettet)

https://www.youtube.com/watch?v=Ywnc_ife84g

https://www.youtube.com/watch?v=tnT2OzaNOvg

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/determinant 

Tjek disse links og næsten sikker på du forstå :)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.