Matematik

opgave 6

02. december 2018 af TinaS1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

omkostningerne ved produktion af en vare kan beskrives ved en lineær funktion af formen: s(m) = a * m + b hvor meget m angiver den producerede mængde i stk. og s(m) angiver omkostningerne i kr. 

det oplyses at omkostningerne ved en produktion på 10 stk. er 6000 kr. og at omkostningerne ved en produktion på 20 stk. er 9000 kr. 

m                  10           20

s(m)              6000      9000

a) bestem en forskrift for funktionen s(m) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af Swagmeister96

Da det er en lineær funktion, kan a findes ganske enkelt:

a=(y2-y1)/(x2-x1)

For at finde b, skal du blot indsætte et punkt i funktionen, og eftersom du har fundet a, kan du isolerer b!


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2018 af mathon

          \small 6000=10a+b
          \small 9000=20a+b\qquad \textup{subtraher ligningerne og beregn a.}


Skriv et svar til: opgave 6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.