Matematik

Sandsynlighedsberegning

03. december 2018 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet opgaven. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan den skal løse, kunne rigtig godt tænke mig en ville forklare hvordan den skal løses, så jeg selv kan i den kommende fremtid. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2018 af SuneChr

Find først ud af, hvad
p(1), p(2), ... , p(6)
er, idet summen af disse er lig 1.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2018 af peter lind

1. Brug at summen af sandsynligheder skal være 1

2. P(3)+P(4)

P(5)+P(6)

1-P(1)


Svar #4
03. december 2018 af MissGeek87 (Slettet)

2a) Jeg er kommet frem til at 

u1 = 0.1 

u2 = 0.2 

u3 = 0.1 

u4 = 0.1

u5 = 0.1

u6 = 0.4

Jeg er desden også kommet frem til at sandsynligheden for at slå 3 eller 4 er 0.2, altså 20%. 

2b) Er sandsynligheden for at få mindst 5 så lige med 0.1 + 0.4 = 0.5? 

2c) 1 - 0.1 = 0.9?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. december 2018 af AMelev

Jep!


Svar #6
03. december 2018 af MissGeek87 (Slettet)

Tak. 

Kan jeg også lige få hjælp til 1 og 2 i den her opgave. 

1) Har beregnet mig frem til at det giver 120 muligheder, men er det svaret? 

2) Jeg er lidt i tvivl omkring hvordan man regner denne


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. december 2018 af 123434 (Slettet)

Du ved, at 

P(1,2,3,4,5,6)=1. Summen af alle sandsynlighederne skal sammenlagt give 1. 

Desuden ved, du at P(6)=0,4 og P(2)=2*P(1) og P(1)=P(3)=P(4)=P(5). 

Vi ved, at sandsynligheden for P(6)=0,4 og dermed må P(1,2,3,4,5)=0,6

P(1)+P(3)+P(4)+P(5)+2*P(1)=0,6

4*P+2*P=0,6

6p=0,6

p=0,1

På den baggrund kan vi konkludere, at sandsynligheden for P(1), P(3), P(4) og P(5) er lig med 0,1 og sandsynligheden for P(2) er lig med 0,2. 

A)

Man får enten 3 eller 4

P(3,4)=0,1+0,1=0,2

B) 

Man får mindst 5

P(5,6)=0,1+0,4=0,5

C)

Man får ikke under 2. 

Sandsynligheden for at få 1 er P(1)=0,1

Derfor må sandsynligheden for at få alle andre tal end 2 være, 1-0,1=0,9


Svar #8
03. december 2018 af MissGeek87 (Slettet)

Er der en der kan hjælpe med opgaven der er vedhæftet i #6


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2018 af 123434 (Slettet)

8#
Til 1 opgave
Ciffer 1 kan vælges på 5 forskellige måder, ciffer 2 kan vælges på 5 forskellige måder, ciffer 3 kan vælges på 5 forskellige måder osv.
I alt 5^5=5*5*5*5*5=3125

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2018 af AMelev

#6 og #8.
Nu har du forhåbentlig opdaget, at det er en god ide at starte en ny tråd, når det er en ny opgave.
Jf. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1866298.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.