Matematik

Statistik

03. december 2018 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med disse opgaver? Opgaverne er vedhæftet. 

Jeg har fået opgave 1 til at give 120 muligeder. Men jeg er gået i stå ved de sidste to. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2018 af AMelev

1. Valg af 1. ciffer og valg af 2. ciffer og valg af 3. ciffer og  valg af 4. ciffer og  valg af 5. ciffer
Antal muligheder (både-og: gange) 5·5·5·5·5 = 55.
Hvordan er du kommet frem til 120? Cifrene må jo genbruges - det må de til gengæld ikke i 2.

2. Valg af plads til 1 og Valg af plads til 2 og  Valg af plads til 3 og Valg af plads til 4 og Valg af plads til 5.
Antal muligheder: ......

3. Tallet kan enten være et-cifret eller to-cifret eller tre-cifret eller fire-cifret eller fem-cifret 
Enten-eller: plus. Du skal altså bestemme antallet i de fem tilfælde (jf. 1.) og lægge dem sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2018 af 123434 (Slettet)

Opgave 2
Ciffer 5 kan vælges på 5 forskellige måder.
Ciffer 4 kan vælges på 4 forskellige måder nu når man har givet plads til 5.
Ciffer 3 kan vælges på 3 forskellige måder nu når man har givet plads til 5 og 4.
Så det kan vel beregnes ved 5!=5*4*3*2*1=120
Er du enig, Amelev, at opgave 2 skal beregnes således

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2018 af AMelev

Jeg er enig i, at den kan regnes således.
Om du vælger, hvad der skal stå på de forskellige pladser, eller (som jeg) vælger på hvilken plads de forskellige tal skal stå, er ligegyldigt. Antallet af muligheder bliver under alle omstændigheder 5! = 120.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.