Matematik

Hvordan vil denne graf se ud? monotoni, og f'

03. december 2018 af Kraes4 - Niveau: B-niveau

Hej, har dette spørgsmål i opgave delen uden hjælpemidler.

Men undrer mig lidt over hvordan denne graf vil se ud?

hvordan kan den være minus imellem begge maximum ?? 

Vedhæftet fil: graf.png

Svar #1
03. december 2018 af Kraes4

Det giver jo heller ikke nogen mening at de siger at f'(-1) = 3, men nedenunder siger de i tabellen at f'(-1) er 0?? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2018 af mathon

Det er 
                 \small f(-1)=3

                 \small f{\, }'(-1)=0\qquad \textup{dvs vandret tangent i (-1,3)}


Svar #4
03. december 2018 af Kraes4

Okay på den måde.
Så den stiger indtil den rammer et maximum i -1, så falder for derefter at vende i 2 igen?

Så var det bare lige mig der var skør :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2018 af mathon

           \small \textup{for } x\in\left [ -\infty;-1 \right [\textup{ er f voksende}

           \small \textup{for } x\in\left ] -1;2 \right [\textup{ er f aftagende}

           \small \textup{for } x\in\left ] 2;\infty \right ]\textup{ er f voksende}


Svar #6
03. december 2018 af Kraes4

Tak for det. :) 

Nu har du klammer på selvom du skriver -uendelig.

Skal der klammer på når den er minus uendelig? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2018 af AMelev

#4 Lokalt maksimum = f(-1) og lokalt minimum = f(2)

#6 I gymnasiesammenhæng er ∞ ikke et tal, så der skal være åbne klammer ved både -∞ og ∞.


Svar #8
03. december 2018 af Kraes4

okay, tak :) 


Skriv et svar til: Hvordan vil denne graf se ud? monotoni, og f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.