Matematik

Tredjegradspolynomie

04. december 2018 af Sofiadahl - Niveau: A-niveau

Hej :)
Jeg sidder fast i en opgave og kan simpelthen ikke komme videre. Skal løse ligningen x3+2x2-3x=0. 
Er kommet frem til at en af rødderne er 1, fordi det jo giver 0. 

Så har jeg prøvet at faktorisere den til x(x2+2x+3), så vi får andengradsligningen x2+2x-3=0 
Men er helt blank nu og har prøvet at søge på google og se en masse videoer om emnet, men kan stadig ikke komme videre.

Håber nogle vil hjælpe :)) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2018 af mathon

             \small x^3+2x^2-3x=(x-1)(x^2+3x)=x(x-1)(x+3)


Svar #2
04. december 2018 af Sofiadahl

Hvordan kom du frem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2018 af AMelev

Sæt x uden for parentes, så får du x·(x2 + 2x - 3) = 0.
Brug så nulreglen og løsningsformlen for 2.gradsligninger.


Skriv et svar til: Tredjegradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.