Kemi

begrænsende mængde

04. december 2018 af Alice123a (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan ikke finde ud af dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2018 af mathon

overført fra #3 i
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1866488

                 \small \small \small 6\, I_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; 6\, KOH\, _{\textit{(aq)}} \; \longrightarrow \; 5\, KI\, _{\textit{(aq)}}\; +\;KI{ O_3}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, H_2O\, _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2018 af mathon

                                                         \small \small \begin{array}{|c|c|c|} \hline &\mathbf{I_2}&\mathbf{KOH}\\ \hline \textup{masse}/g&65.2&14.4\mid30.30\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{g}{mol}&253.80&56.11\\ \hline \textup{antal mol}&0.257&0.257\mid0.54\\ \hline \textup{koefficienter}&6&6\\ \hline \end{array}             \small \textup{I}_2 \textup{ er den begr\ae nsende faktor.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2018 af mathon

korrektion:

                 \small \small \small \small 3\, I_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; 6\, KOH\, _{\textit{(aq)}} \; \longrightarrow \; 5\, KI\, _{\textit{(aq)}}\; +\;KI{ O_3}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

                                                         \small \begin{array}{|c|c|c|} \hline &\mathbf{I_2}&\mathbf{KOH}\\ \hline \textup{masse}/g&65.2&28.8\mid30.30\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{g}{mol}&253.80&56.11\\ \hline \textup{antal mol}&0.257&0.514\mid0.54\\ \hline \textup{koefficienter}&3&6\\ \hline \end{array}             


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2018 af mathon

                                                        \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|} \hline &\mathbf{I_2}&\mathbf{KOH}&\mathbf{KI}&\mathbf{KIO_3}\\ \hline \textup{masse}/g&65.2&28.8\mid30.30&71.05&18.40\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{g}{mol}&253.80&56.11&166.00&214.00\\ \hline \textup{antal mol}&0.257&0.514\mid0.54&0.428&0.086\\ \hline \textup{koefficienter}&3&6&5&1\\ \hline \end{array}


Svar #5
05. december 2018 af Alice123a (Slettet)

hvordan har du fundet massen til KOH


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2018 af mathon

        \small m(KOH)_{\ae kvivalent}=\tfrac{6}{3}\cdot n(I_2)\cdot \left ( 56.11\tfrac{g}{mol} \right )=28,84\; g

        \small m(KOH)_{aktuel}=(0.500\; L)\cdot \left ( 1.08\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 56.11\; \tfrac{g}{mol} \right )=30.30\; g


Skriv et svar til: begrænsende mængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.