Matematik

Ressourceskema?

04. december 2018 af Kraes4 - Niveau: B-niveau

Hej,

har fået stille denne opgave i prøvedelen uden hjælpemidler.

Men hvad er et ressourceskema?? google giver intet svar, og forstår ikke hvad de vil have mig til?? producere flest mulig poser med den ugentlige kvote med mindst mulig spil? 

har aldrig nogensinde hørt om et ressourceskema, så synes det er lidt skørt at få smidt den i hovedet til en "eksamen"

Vedhæftet fil: resourceskema.png

Svar #2
04. december 2018 af Kraes4

Tak for hjælpen, men synes ikke jeg blev klogere på hvad de vil have mig til.

 


Svar #3
04. december 2018 af Kraes4

Er det ved mysli a sådan her:

Havegryn: 2000 kg

mandler:  800 kg

Eller skal jeg se hvor mange jeg kan producere på en uge, indenfor min kvote? altså, må jeg ikke bruge 2000 kg havregryn til mysli a, for så er der ingen havregryn til mysli b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2018 af StoreNord

Ja. For eksempel 900 kg A og 1100 kg B.
Men der er også mandlerne at tage hensyn til. Og udnytte ressourcerne bedst muligt.


Svar #5
04. december 2018 af Kraes4

Okay, tænkte nok det var noget i den stil.

Men hvad betyder den sidste kolonne maksimum så? antal poser man kan producere indenfor de ressourcer man har sat af til den givne mysli? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2018 af AMelev

Du kan bare betragte det som et skema, som du skal udfylde ud fra de givne oplysninger i teksten.
"Ressourceskema" er bare et "hurraord".


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2018 af StoreNord

x kg A-mysli forbruger:        0.50x kg havregryn og  0.20x kg mandler
y kg B-mysli forbruger:        0.25y kg havregryn og  0,15y kg mandler

Ialt:                                       2000 kg havregryn og  1000 kg mandler

Lagt lodret sammen gir det 2 ligninger med 2 ubekendte:
                                            \\0,50x+0,25y=2000 \\ 0,20x+0,15y=1000
Ved at bruge lige store koefficienters metode fås linjen:
                                          -0,8x-0,35y=-3000

2000 kg havregryn til 1000 kg mandler gir linjen:
                                                        2x-y=0
Hvor de to linjer skærer hinanden, kan man aflæse fordelingsnøglen mellem A-mysli og B-mysli.
Der går ingen ressourcer til spilde.
Maksimum-kolonnen er bare en summering af A og B.


Svar #8
04. december 2018 af Kraes4

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. december 2018 af StoreNord

Velbekomme.

Ressourceskema.png

Vedhæftet fil:Ressourceskema.png

Svar #10
05. december 2018 af Kraes4

StoreNord 

kan du gennemgå hvad du gør for mig? sidder og kigger på det nu, og det giver absolut ingen mening for mig det du skriver. Hvordan bruger lige store koefficenters metode?? ganger du 0.20x og 0.15y med 2.5 eller?? 
 


Svar #11
05. december 2018 af Kraes4

Og der hvor de krydser har vi 4000, men 4000 hvad? skal jo bruge 4 svar i alt. 


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. december 2018 af StoreNord

Men nu er du jo væk igen.     :-)

#10   Jeg gangede den første med 2, og trak den anden fra.

#11    Skæringen (2000, 4000) betyder 2000 kg A-mysli og 4000 kg B-mysli.


Brugbart svar (1)

Svar #13
05. december 2018 af StoreNord

Fortsættelse af #12:
Ved netop denne fordeling produceres der 2000 kg A-mysli og 4000 kg B-mysli.
Forbrug af havregryn:
     2000*0,5  + 4000*0,25  = 1000+1000 = 2000 kg havregryn

Forbrug af mandler:
      2000*0.2 + 4000*0.15 = 400 + 600 =1000 kg mandler.


Svar #14
05. december 2018 af Kraes4

Men hvordan kan vi ende med 6000 kg mysli ud fra 3000 kg produkt?  


Svar #15
05. december 2018 af Kraes4

Men jeg forstår hvor du vil hen igen.

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. december 2018 af StoreNord

-


Skriv et svar til: Ressourceskema?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.