Matematik

Kan ikke finde en løsning til den her opgave

05. december 2018 af Sovsedreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kom gerne med begrundelse for hvordan i er noget frem til svaret sådan jeg kan finde ud af hvad jeg har overset :D

Hilsen sovsedreng


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2018 af oppenede

Det er en eksponentiel vækst. Lad x=0 betyde kontoransatte, x=1 betyde lærere, x=2 betyde elever.

Så går kurven gennem
(x, y) = (0, 3) og
(x, y) = (2, 432).

Ud fra de to punkter kan du finde a og b i  bax og så indsætte x=1 for at få antallet af lærere.


Svar #2
05. december 2018 af Sovsedreng (Slettet)

Har du et andet løsningsforslag har ikke haft om eksponentiele ligninger endnu


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2018 af Bibo53

Kald det fælles forhold x. Så er antallet af lærere 3x og antallet af elever 3x^2=432. Løs denne ligning og find derefter antallet af lærere.


Skriv et svar til: Kan ikke finde en løsning til den her opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.