Matematik

hjælp til aflevering

05. december 2018 af lucluc1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

De 299,- skal betales i 75 måneder hvis man ønsker at købe fjernsynet på afbetaling.

2. Hvad er fremskrivningsfaktoren fra kontant prisen til prisen på afbetaling?

3. Hvor mange procent betaler man i rente når fjernsynet købes på afbetaling?

Forestil jer at I i stedet indsætter de 10499,- kr. på en konto med en fast månedlig rente. Efter 75 måneder er beløbet vokset til et beløb svarende til det man betaler hvis fjernsynet købes på afbetaling.

Vedhæftet fil: Billede1.png

Svar #1
05. december 2018 af lucluc1 (Slettet)

se vedhæftet fil der er et billed af selve opgaven 

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2018 af SuneChr

I det første spørgsmål ligger det samme som at stifte en gæld på 10499 kr, som skal betales tilbage med 299 kr pr måned i løbet af 75 måneder til en rente på r pr måned.
Dertil skal vi finde r i gældsformlen:

10499=299\cdot \frac{1-\left ( 1+r \right )^{-75}}{r}         som let løses med CAS
I det andet spørgsmål skal vi vise, at 10499 kr med rentefoden r pr måned på 75 måneder
vokser til 75·299 kr
Dertil har vi:             10499·(1 + r)75 = 75·299
Vi kan nu sammenligne renten i de to spørgsmål.
                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2018 af helpmeiamsolost (Slettet)

hvad er svaret på spg. 2?


Svar #4
06. december 2018 af lucluc1 (Slettet)

tusinde tak for hjælpen 


Skriv et svar til: hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.