Matematik

Hjælp!

09. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej kan nogen hjælpe mig med denne opgave?:) Ved ikke hvordan jeg skal lave den og hvilken formler jeg skal bruge (tjek billedet)

Tak på forhånd:))

Vedhæftet fil: maaatt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af ringstedLC

En parabels vandrette tangent har røringspunkt i toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2018 af mathon

                                     \small p(x)=ax^2+bx+c\qquad a\neq0

                                     \small p{\, }'(x)=2ax+b

\textup{vandret tangent}
\textup{kr\ae ver:}
                                     \small p{\, }'(x_o)=2ax_o+b=0

                                                      \small x_o-\frac{-b}{2a}        \small \textup{Kender du denne x-v\ae rdi fra en anden parabelsammenh\ae ng?}

\small p(x_o)\textup{ beregnes:}
                                     \small y=p(x)=a\cdot \left(\frac{-b}{2a}\right)^2+b\cdot \frac{-b}{2a}+c

                                                   \small \frac{b^2}{4a}+ \frac{-2b^2}{4 a}+\frac{4ac}{4a}=\frac{-b^2+4ac}{4a}=\frac{-d}{4a}

\small \textup{Kender du denne y-v\ae rdi fra en anden parabelsammenh\ae ng?}


Svar #4
09. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Både x og y- værdien er med i Toppuknts formlen. Y-værdien beskriver skræingen og x- værdigen hældningen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. december 2018 af mathon

\small \textup{Tangentligning i }\left ( \tfrac{-b}{2a},\tfrac{-d}{4a} \right )\textup{:}
                                                          \small y=\frac{-d}{4a}
                             


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.