Matematik

Funktionsforskrift

10. december 2018 af DMathias (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.

jeg skal lave en funktionsforskrift, som beskriver dette: y = ....
Ved godt hvordan man normalt gør, men her er der både procent og opløftet potens^ med, og så er jeg lidt usikker på hvordan det skal skrives.
 

https://imgur.com/a/iyShGpz

Mvh.

Vedhæftet fil: dfsfdsf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2018 af mathon

                 \small 56702=53261\cdot \left (1+r_g \right )^6

                 \small \frac{56702}{53261} =\left (1+r_g \right )^6

                 \small 1+r_g =\left(\frac{56702}{53261}\right)^{\frac{1}{6}}=1.01049

                 \small r_g =p_g\cdot 10^{-2}=0.01049

                 \small p_g=0.01049\cdot 10^{2}=1.049\%


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2018 af AMelev

Hvad går opgaven ud på? Opload lige opgaveformuleringen.

Dit spørgsmål kalder umiddelbart på regression - har I arbejdet med det?

Du skal definere dine variable (det skulle have stået i A-kolonnen):
x = antal år efter 2017?
y = ?????
Model: y = b·ax?

Din overskrift i billedet siger "gennemsnitlig stigning pr. år", men det er ikke angivet.


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.