Matematik

Det gyldne snit

13. december 2018 af Mitnavne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der ved hvordan man er kommet frem til / mellemregningerne:

Altså for hvordan de er kommet frem til det kun er +, der kan bruges, ift overstående. 

*Se vedhæftet fil*

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2018 af MatHFlærer

Fordi en længde ikke er negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2018 af SådanDa

De skriver jo hvorfor kun + kan bruges. a og b er begge positive, så a/b er også positiv. Men (1-√5)/2 er negativ, da √5>1 så kun (1+√5)/2 kan bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2018 af SuneChr

Vi kan se forholdet på en anden måde:
Linjestykket AB deles i Det Gyldne Snit af punktet P  ⇔  |PA|2 = |PB|·|AB| 
Har vi et linjestykke af længden 1 og deler det efter Det Gyldne Snit, vil det længste stykke have længden

\frac{\sqrt{5}-1}{2} og det korte stykke  \frac{3-\sqrt{5}}{2}           


Skriv et svar til: Det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.