Matematik

Eksponentiel - Hjælp det haster!!

13. december 2018 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hvordan løses dette og hivlken metode bruger man?

Vedhæftet fil: Skærmbillede (51).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2018 af peter lind

Antag at den hver uge falder med samme procent. Se i øvrigt dit forrige indlæg


Svar #3
13. december 2018 af frozone7

Kan halveringskonsonaten anvendes så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2018 af peter lind

#2 er det halveringskonstanten du mener. Den kan bruges til spørgsmål d


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. december 2018 af mathon

                 \small 18579=37425\cdot (1+r)^7

                 \small \frac{18579}{37425}=0.49643=(1+r)^7

                 \small 1+r=0.49643^{\frac{1}{7}}=0.9048

hvoraf:
                  \small f(x)=37425\cdot 0.9048^x\qquad f(x)=37425\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{6.9286}}\qquad X_{\frac{1}{2}}=6.9286


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2018 af mathon

e)
                  \small 1000=37425\cdot 0.9048^x

                   \small \tfrac{1000}{37425}= 0.9048^x

                   \small \log\left (\tfrac{1000}{37425} \right )= \log(0.9048)\cdot x

                   \small x=\frac{\log\left (\tfrac{1000}{37425} \right )}{\log(0.9048)}
            


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2018 af mathon

e) fortsat

eller
                  \small 1000=37425\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{6.9286}}

                  \small \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{6.9286}}=\frac{1000}{37425}

                  \small \log\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot {\frac{x}{6.9286}}=\log\left (\frac{1000}{37425} \right )

                  \small x=\frac{\log\left (\frac{1000}{37425} \right )\cdot 6.9286}{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}


Skriv et svar til: Eksponentiel - Hjælp det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.