Matematik

Vektor

14. december 2018 af aya111 - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem er to vektorer a ? og b ? bestemt ved a ? = (t-1,2) og b=(-t,3) hvor t er et tal.

a) Bestem for t=4 vinklen mellem a og b.

b) Bestem de værdier for t, for hvilke a og b er ortogonale.

Har fået nogle underlige resultater i det vedhæftet fil, jeg ved ikke om det er mig som ikke kan fornyde af maple, så er der nogle som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: q1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2018 af Swagmeister96

a)

Hvis t=4, bliver de to vektorer, a og b, henholdsvis:

\binom{4-1}{2}=\binom{3}{2} og \binom{-4}{3}

Vinklen mellem to vektorer er givet ved:

v=cos^{-1}\frac{\vec{a}\cdot \vec{b}}{|\vec{a}|\cdot|\vec{b}|}

Altså bliver vinklen:

v=cos^{-1}\frac{3\cdot(-4)+2\cdot 3}{\sqrt{3^2+2^2}\cdot \sqrt{-4^2+3^2}}=109,44\degree

til opgave b skal du så finde den t-værdi, der gør at skalarproduktet giver 0, altså skal du løse for t i ligningen:

(t-1)\cdot (-t)+2\cdot 3=0

-t^2-t+6=0

Her har du altså blot en simpel andengradsligning som skal løses.


Svar #2
14. december 2018 af aya111

Jeg tror min maple ikke ved hvordan den skal regne i grader, ved du hvordan jeg instalere det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2018 af MatHFlærer

#0 Din fejl er ivnCos det skrives invCos

#1 Det er ikke -t^2-t+6=0 men -t^2+t+6=0


Svar #4
15. december 2018 af aya111

Den giver mig dette resultat, den vil ikke give mig i grader

Vedhæftet fil:i7.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2018 af MatHFlærer

Har du husket at indlæse "with(Gym)"? (uden " selvfølgelig)


Svar #6
15. december 2018 af aya111

ja


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2018 af MatHFlærer

Kan du sende mig din Maple fil, for det er underligt.

mail: [email protected] 


Svar #8
15. december 2018 af aya111

forstår ikke helt hvordan jeg skal sende min maple fil, men det er denne gympakke jeg bruger(vedhæftet fil)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2018 af MatHFlærer

Jeg skriver præcis det samme som dig.


Svar #10
15. december 2018 af aya111

det virker underligt


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.