Matematik

division

20. december 2018 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

Hej 

en der kan forklare mig hvordan man dividere med uligetal :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2018 af AMelev

På samme måde som man dividerer med et lige tal.
Hvad er det konkrete problem?


Svar #2
20. december 2018 af Klaus17

F.eks. Har en opgave hvor der står 329/4 jeg ved at 32 går op i 4, 8 gange og at 9 går op i 4, 2 gange men så er der stadig 1 tilbage fra 9 tallet og der står jeg af, fordi det er et eller andet med at det skal give kommtal

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. december 2018 af Mathias7878

\frac{329}{4} = \frac{32}{4}+\frac{9}{4} = \underbrace{8}_{\frac{32}{4}}\underbrace{2}_{\frac{9}{4}}+\frac{1}{4} = 82\frac{1}{4}

#2

du forstår det jo faktisk til punkt og prikke, men måske forvirrer det sidste dig, som du selv nævner. Når der er 1 tilbage, så er det jo det samme som ved 32, altså 32/4 = 8, men ved 1 får du i stedet for en brøk 1/4. Giver det mening? 

- - -

 

 


Svar #4
20. december 2018 af Klaus17

Mange tak jeps det giver mening marker gerne dit svar som brugbart :)

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. december 2018 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:IMG_20181220_104237.jpg

Svar #6
20. december 2018 af Klaus17

mange tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2018 af AMelev

#2 Lige for en ordens skyld: Du bruger "går op i" forkert, men tænker rigtig.
32 går ikke op i 4. 4 går op i 32 8 gange.
Tallet, der "går op" står i nævneren (nederst) - det er det, man dividerer med.
Du ville altså heller ikke dividere med et ulige tal (#0), men divividere et ulige tal (her med et ige tal).


Svar #8
20. december 2018 af Klaus17

Når jaer det var på den måde jeg mente det, er bare ikke helt god til at formulere mig men tak for hjælpen alligevel :)

Skriv et svar til: division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.