Matematik

isoler

20. december 2018 af nunasarmad (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan isolere jeg x i denne ligning? 

8+4x=bx+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2018 af Mathias7878

Hvad har du selv prøvet? 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. december 2018 af mathon

                    \begin{array}{rclll} 8+4x&=&bx+5&&\textup{der subtraheres 4x p\aa \ begge sider}\\\\ 8&=&bx-4x+5\\\\ 8&=&(b-4)x+5&&\textup{der subtraheres 5 p\aa \ begge sider}\\\\ 3&=&(b-4)x &&\textup{der divideres med (b-4) }b\neq 4 \textup{ p\aa \ begge sider}\\\\ \frac{3}{b-4}&=&x \end{array}


Svar #3
20. december 2018 af nunasarmad (Slettet)

i


Skriv et svar til: isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.