Matematik

ensvinkler

21. december 2018 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med det her opgave ? 

jeg tænkt på at man kan bruge ensvinkler til at finde x ? kan man sige:

AB/5 = 2/5-x

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2018 af mathon

                              Forkert Screen Shot.


Svar #2
21. december 2018 af Nanna34

#1

                              Forkert Screen Shot.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2018 af mathon


Brugbart svar (4)

Svar #4
21. december 2018 af mathon

                   \small \frac{5-x}{2}=\frac{2}{x}


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. december 2018 af 123434 (Slettet)

Ja, du skal benytte, at vi har at gøre med ensvinklede.

Svar #6
21. december 2018 af Nanna34

#4

                   \small \frac{5-x}{2}=\frac{2}{x}

jeg fik 2 løsninger x1 = 1, og x2=4 hvad gøre jeg derefter?:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. december 2018 af AMelev

Du læser spørgsmålet og svarer på det.


Svar #8
21. december 2018 af Nanna34

#7

Du læser spørgsmålet og svarer på det.

hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. december 2018 af AMelev

Nærlæs spørgsmålet: 
a) Bestem værdien af x for hver af disse to placeringer af stigen. 

Hvad står der?


Svar #10
21. december 2018 af Nanna34

#9

Nærlæs spørgsmålet: 
a) Bestem værdien af x for hver af disse to placeringer af stigen. 

Hvad står der?

at der er to x ? 


Brugbart svar (4)

Svar #11
21. december 2018 af mathon

                   \small \frac{5-x}{2}=\frac{2}{x}

                   \small \left ( 5-x \right )\cdot x=2\cdot 2\qquad 0<x<5

                   \small 5x-x^2=4

                   \small x^2-5x+4=0

                   \small x=\left\{\begin{matrix} 1\\4 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2021 af Jens2354

Godt klar over jeg er lidt sent ude, men kunne i uddybe hvordan i kom frem til 5-x/2=2/x? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. januar 2021 af Jens2354

#12

Godt klar over jeg er lidt sent ude, men kunne i uddybe hvordan i kom frem til 5-x/2=2/x? 


Nevermind fandt ud af :)


Skriv et svar til: ensvinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.