Dansk

Ondskab i religion

26. december 2018 af noxchi - Niveau: 8. klasse
Hvordan kan der være ondskab i verden, hvis Gud er god?

Og er der onde handlinger/hensigter, eller fysisk psykisk?Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2018 af Smut1

Hvad tænker du selv? 


Svar #2
26. december 2018 af noxchi

Djævlen og satan?

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. december 2018 af Stygotius

Det er jo det som man kalder teodicéproblemet  (gr. teos=gud + dike=retfærdighed). En af de givne forklaringer er at Gud har en plan med mennesker/med verden, som  vi ikke  kender og derfor kun ser de enkelte hændelser ude af samenhæng.og uden formål. Læs Rom. 8,28


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. december 2018 af VietCoungVu

Grunden til at der er ondskab i verden er for at skabe en balance. Hvis der ikke findes ondskab og ulykker, vil der aldrig nogle der dør eller dræb hinanden. Og det skaber jobløshed og mange andre ting. Vi kan kalde det et "helved på jorden".


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. december 2018 af AngelOneOne

Hej,

Ja - Hvorfor? Hvorfor sker der naturkatastrofer som slår tusinder ihjel? Hvorfor bliver moren til 3 kørt ned og dræbt af en spritbilist? I begyndelsen, hvis vi holder os til den kristne fortolkning, havde Gud sørget for at alt var godt, der var mad til alle dyr og de to mennesker. Der var sikkert. Men da Eva spiste af kundskabens træ og bød Adam at gøre det samme, blev mennesket straffet, ved at blive smidt ud af Edens Have, og skulle resten af sine dage, slide og slæbe for at få dagen og vejen til at hænge sammen.

I det øjeblik, kan du sige, at Gud smider tøjlerne, og lader mennesket selv bestemme over dets skæbne, hvad end konsekvenser det måtte have. Så ondskab er ikke et produkt af religionen, uanset hvad den måtte være, men af mennesket. Alle mennesker er i stand til at begå onde handlinger, uden nogen guddommelig ansporing eller indgriben.

Og som #3 skriver, så forklares Guds manglende indgriben i menneskets manglende indsigt i "The Grand Masterplan", og i modsætning til Gud, kan vi kun anskue ulykker og ugerninger fra vores eget meget begrænsede perspektiv... Begrænset både i vores meget lille fatteevne i forhold til Gud, og vores meget begrænsede levetid i forhold til "The Grand Masterplan"s tidshorisont.

Begreberne god og ond er også menneskeskabte... Er ulven eller bjørnen ond fordi den angriber et menneske og slår det ihjel? Gør den det kun fordi den er ond? Eller er mennesket ondt fordi vi passer og plejer køer og andre dyr, for blot at slå dem ihjel senere? Nej, vel... For at kunne være god eller ond, skal man kunne forudse om en given gerning vil have en positiv eller negativ effekt for noget eller nogen, eller kunne perspektivere en given handling eller ulykke som god eller ond ud fra ens eget synspunkt, og der er kun et dyr som endnu har formået at udvikle den evne, mennesket. Derfor er det mennesket der gør gode og onde gerninger, og mennesket der definerer hvad der er godt og ondt.

/Angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Brugbart svar (2)

Svar #6
26. december 2018 af Stygotius

Ja, dyr har ingen moral. De er  ikke "onde" når  de dræber et byttedyr. De er kun et produkt af deres behov,       -det som Freud kalder id'et. Der er intet  overjeg.


Svar #7
26. december 2018 af noxchi

Wow, forventede ikke alle disse fantastiske svar. Mange tusinde tak til alle jer der brugte tid på det, sætter stor pris på det!!

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. december 2018 af Stygotius

Selv tak,kom bare igen  hvis.....


Skriv et svar til: Ondskab i religion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.