Engelsk

Hvornår er et ord et logisk flertal?

27. december 2018 af Minniei (Slettet) - Niveau: C-niveau

som jeg forstår det, er et ord et logisk flertal, når det stemmer overens med de grundlæggende grammatikregler.
fx She could choose between red and green books. (der er s på books, fordi at vi taler om bøger i flertal)

Har jeg forstået logisk flertal rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2018 af Stygotius (Slettet)

Næh, det har du ikke.

På dansk bruger man nogle gange noget der kaldes distributivt ental. Det betyder at man "distribuerer" noget til hver enkelt af en vis mængde når der er tale om flere individer. På engelsk vil man ofte, men ikke altid, anvende en logisk flertalsform og ikke ental.                                                                                       

Eks.                                                                                                                                                                      da. "De mistede livet"  = eng. "They lost their lives"  (de har hver sit liv)  eller                                                    da. "De for vild"  =  eng. "They lost their way" (hvis de går sammen)  =  eller "They lost their ways" (hvis de går hver for sig")


Svar #2
30. december 2018 af Minniei (Slettet)

så logisk flertal er en flertalsform, der stemmer overens med subjektet?


Svar #3
30. december 2018 af Minniei (Slettet)

altså ift. antal personer


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2018 af Stygotius (Slettet)

Ja, man kan godt sige at der så er verbalkongruens mellem verballed og subjekt.på engelsk.


Skriv et svar til: Hvornår er et ord et logisk flertal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.