Matematik

svingningstiden

05. januar 2019 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder jeg svingningstiden 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2019 af JulieW99

Find to minimum efterfulgt af hinanden, ved f'(x)=0. Differencen derimellem bør være svingningstiden.

- - -

Vh Julie


Svar #2
05. januar 2019 af Sarah3310 (Slettet)

 okay tak :))


Svar #3
05. januar 2019 af Sarah3310 (Slettet)

hvordan bestemmer jeg de tidspunkter, hvor loddet er i sin øverste stilling  


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2019 af JulieW99

Er det toppene du vil finde på grafen?

Det gør du ved at sætte f'(x)=0. Du vil få en række x-værdier her. Hvis du får 1, 3 og 5, undersøger du om det er et minimum eller maksimum ved 3, løser du f'(2) og f'(4). Hvis f'(2) antager en negativ værdi, og f'(4) antager en positiv værdi, har du med et minimum at gøre. Hvis f'(2) antager en positiv værdi, og f'(4) en negativ, har du med et maksimum at gøre.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. januar 2019 af mathon

                \small \small \omega =\frac{2\pi }{T}=1.45

                \small T=\frac{2\pi }{1.45}=4.333


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2019 af ringstedLC

#3

hvordan bestemmer jeg de tidspunkter, hvor loddet er i sin øverste stilling  

Hvis loddet er ophængt som et pendul, er det i øverste stilling ved både min. og maks.

Hvis det hænger i en fjeder, er det i øverste stilling ved maks.


Svar #8
10. januar 2019 af Sarah3310 (Slettet)

så det øverste stilling er maks?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2019 af ringstedLC

Det ved du selv, - vi kan ikke ud af en sinuskurve svare på det.


Skriv et svar til: svingningstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.