Matematik

i need help in mat;(

07. januar 2019 af bob2thetop (Slettet) - Niveau: C-niveau

For en række aber kan hvilestofskiftet f (x), målt i kcal/døgn, beskrives ved modellen

f (x) = 69,5 * x0,76

Hvor x er dyrets vægt, målt i kg.

a) Bestem ifølge modellen hvilestofskiftet for en chimpanse, der vejer 30 kg.

  resultat for a var så 921,71...

 b Så er der b´eren som jeg ikke kan finde ud af at regne ud

For grå bavianer vejer en han typisk det dobbelte af en hun.

Hvor mange procent er grå han-bavianers hvilestofskifte større end grå hun-bavianers hvilestofskifte i følge modellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2019 af swpply (Slettet)

Opgave b)

                                    \begin{align*} \frac{f(2x) - f(x)}{f(x)} &= \frac{69.5\cdot(2x)^{0.76} - 69.5\cdot x^{0.76}}{69.5\cdot x^{0.76}} \\ &= \frac{69.5\cdot x^{0.76}\cdot(2^{0.76} - 1)}{69.5\cdot x^{0.76}} \\ &= 2^{0.76} - 1 \\ &= 0.693\ldots \\ &\approx 69.3\% \end{align*}

Hvorfor at en grå han-bavians hvilestofskifte typisk er 69.3% højere end en grå hun-bavians hvilestofskifte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2019 af mathon

b)

             \small 1+r_y=2^{\, 0.76}=1.6935

             \small r_y=\tfrac{p_y}{100}=0.6935

             \small p_y=0.6935\cdot 100

             \small p_y=69.35\%


Svar #3
07. januar 2019 af bob2thetop (Slettet)

hvad hedder formlen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2019 af mathon

Potensfunktion:

                           \small y=b\cdot x^a

                           \small \small \frac{y_2}{y_1}= \left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\qquad \textup{ofte noteret:}\quad F_y={F_x}^a

                           \small \frac{(1+r_y)y_1}{y_1}= \left (\frac{(1+r_x)x_1}{x_1} \right )^a          

                           \small 1+r_y= (1+r_x) \right )^a                     


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2019 af mathon

...i det aktuelle tilfælde:

                           \small \small 1+r_y= (1+1) \right )^{0.76}  


Skriv et svar til: i need help in mat;(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.