Matematik

Kvadratsætninger

09. januar 2019 af Klaus17 - Niveau: C-niveau
Hej
Jeg har test imorgen i matematik hvor jeg får opgaver om kvadratsætningerl. Er der en der kan forklare mig det med ord punkt fra punkt hvad der bliver gjordt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2019 af Moderatoren

Hvad er det der skal forklares?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2019 af mathon

kvadratet på en toleddet størrelse:

         \small \left (a\pm b \right )^2=\left (a\pm b \right )\cdot \left (a\pm b \right )=a^2\pm ab\pm ba+b^2=a^2\pm ab\pm ab+b^2=a^2\pm 2ab+b^2

som naturligvis skal kunne
bruges "baglæns":
                                 \small a^2\pm 2ab+b^2=\left (a\pm b \right )^2

...

to tals sum gange de samme to tals differens:

         \small \left (a+b \right )\left (a-b \right )=a^2-ab+ab-b^2=a^2-b^2

som naturligvis skal kunne 
bruges "baglæns":

         \small a^2-b^2=\left (a+b \right )\left (a-b \right )


Svar #3
09. januar 2019 af Klaus17

det er generelt hvordan man beregner kvadratsætninger men kan komme med et eksempel her: 

(3x − 4)(3x + 4)


Svar #4
09. januar 2019 af Klaus17

@mathon jaer det danner et bedre overblik takker. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2019 af mathon

#3

             \small (3x - 4)(3x + 4)=(3\cdot x)^2-4^2=3^2\cdot x^2-16=9x^2-16


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2019 af oppenede

Når du ganger to summer (a+b)(c+d), så kan du tænke på hver sum som sidelængder i et rektangel. Produktet  (a+b)(c+d)  er dermed rektanglets areal, som i stedet kan regnes opdelt som ac + ad + bc + bd.

Dvs.  (a+b)(c+d) = ac + ad + bc + bd.
Det fremgår dog ikke klart af tegningen at ligheden gælder selv hvis nogle af variablene er negative.

#3

det er generelt hvordan man beregner kvadratsætninger men kan komme med et eksempel her: 

(3x − 4)(3x + 4)

Dette udtryk har formen  (a+b)(c+d) med
  a = 3x
  b = -4
  c = 3x
  d = 4

Vedhæftet fil:asd.png

Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.