Matematik

Komplekse tal

10. januar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP

Jeg har en opgave som er vedhæftet som et billede. Opgave a) er lavet, men b) er jeg ikke helt sikker på hvordan man gør :(

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2019 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2019 af swpply (Slettet)

Brug at

                                                \begin{align*}\vert 2z_1^2\overline{z_2}\vert &= \vert2\vert \cdot\vert z_1^2\vert\cdot\vert\overline{z_2}\vert \\ &= 2 \cdot\vert z_1\cdot\overline{z_1}\vert\cdot\vert z_2\vert \\ &= 2 \cdot\vert z_1\vert\cdot\vert\overline{z_1}\vert\cdot\vert z_2\vert \\ &= 2 \cdot\vert z_1\vert\cdot\vert z_1\vert\cdot\vert z_2\vert \\ &= 2 \cdot\vert z_1\vert^2\cdot\vert z_2\vert \end{align*}

hvorfor at

                                                \begin{align*} \vert 2z_1^2\overline{z_2}\vert &= 2\cdot5^2\cdot\sqrt{4^2 + 3^2} \\ &= 2\cdot25\cdot5 \\ &= 250 \end{align*}


Svar #3
10. januar 2019 af Warrio

Selvfølgelig! Tak.

Bare for god ordens skyld, selvom det ikke ændre noget, men det er -4, ikke? eller tager man ikke minuset med?


Svar #4
10. januar 2019 af Warrio

Når nej glem det, i^2 er lig -1, så -4*-1=4, make sense XD

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.