Matematik

Hjælp??

12. januar 2019 af yorgungozlerim - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare hvordan man helt præcist gør, evt også beregne en af dem, for mere forståelse, tak. 

Tre funktioner er givet ved

f (x) = 3x2
g (x) = −5x2 + 3x  og h(x)=−x.

Beregn forskriften for funktionerne

k(x)= f (x)−g(x)

og 

m(x)=(g ?h)(x)
Husk at ?-tegnet angiver at der er tale om en sammensat funktion


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2019 af StoreNord

f(x) = 3x2
g(x) = −5x2 + 3x  og h(x)=−x.

Beregn forskriften for funktionen

k(x)= f (x)−g(x) = 3x² - (-5x² +3x )


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2019 af mathon

                   \small k(x)=f(x)-g(x)=3x^2-(-5x^2+3x)=3x^2+5x^2-3x=8x^2-3x


Svar #3
12. januar 2019 af yorgungozlerim

 .


Svar #4
12. januar 2019 af yorgungozlerim

#2

                   \small k(x)=f(x)-g(x)=3x^2-(-5x^2+3x)=3x^2+5x^2-3x=8x^2-3x

Men altså det bare beregningen jeg ikke forstår, er det bare helt normalt beregning eller er det det med grafer osv

Jeg er helt ude af den


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2019 af mathon

                   \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \small m(x)=(g\circ h)(x)=g(h(x))=-5\cdot( h(x))^2+3\cdot h(x)=-5\cdot \left (-x \right )^2+3\cdot (-x)=-5x^2-3x


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2019 af mathon

...der behøves ikke grafer for at finde forskrifterne.


Svar #7
12. januar 2019 af yorgungozlerim

#2

                   \small k(x)=f(x)-g(x)=3x^2-(-5x^2+3x)=3x^2+5x^2-3x=8x^2-3x

Er det så HELE den opgave der er beregnet, udover m(x)=(g ?h)(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2019 af ringstedLC

#7: Ja.

Når to funktioner, her a(x) og b(x), trækkes fra hinanden og giver c(x), betyder det at funktionsværdierne for et x0 trækkes fra hinanden for at bestemme c(x0):


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2019 af ringstedLC

Når to funktioner er sammensatte, ab(x) ) og giver c(x), betyder det at funktionsværdien af b(x0) indsættes som x i a(x) for at bestemme c(x0):


Skriv et svar til: Hjælp??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.