Matematik

hjælp til mat

13. januar 2019 af slettet007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med at lave den her opg. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2019 af StoreNord

a)   Når bredden er 60, er rødderne  -30  og  30.

b)   f(x) = a(x+30)(x-30)               og f(0) = 45.


Svar #2
13. januar 2019 af slettet007 (Slettet)

så svaret til opg a er 
- 30 og 30?


Svar #3
13. januar 2019 af slettet007 (Slettet)

Hjælp til opgave 11 a Find ud af hvad halvdelen af bredden er.

b Find toppunktets koordinater. Sæt de tre punkter du har ind i polonomielregression i maple (Først skriver du punkterne i to lister X:=[ , , ] og Y:= [ , , ] som vi plejer. Skriv nu kommandoen PolyReg(X,Y,2)- hvor 2 sta°r for at vi vil have et 2.den-grads polynomium - og vupti..

Eller. Aflæs c - som skæringen med y-aksen, og b som hældningen af tangenten i (0,c). Sæt til sidst et af de to punkter pa° x-aksen ind i forskriften, hvor kun a nu er ubekendt - og isoler for at finde a. 

Jeg har det her i hånden 


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2019 af ringstedLC

a) Højden er y-værdien af toppunktet/skæringspunktet med y-aksen. Facadens bredde er afstanden mellem skæringspunkterne med x-aksen.

b) Med toppunktformlen findes a og bc = f(0)


Svar #5
13. januar 2019 af slettet007 (Slettet)

kan du ikke prøve at lave opgaver helt

for jeg er ikke helt med ??


 


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. januar 2019 af StoreNord

a)   Når bredden er 60, er rødderne  -30  og  30.
       Så er skæringspunkterne:         (-30,0  og  (30,0).

b)   f(x) = a(x+30)(x-30)        og      f(0) = 45.
      f(0)  = a(0+30)(0-30) = 45    ⇔  
                   a(-900 =45     ⇔  
                   a = -45/900 = -1/20 = -0.05
     f(x) = -0.05*(x+30)(x-30) = -0.05(x²-30x+30x-900) = -0.05x²+45


Svar #7
13. januar 2019 af slettet007 (Slettet)

du er sikker på at det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-01-13 12-20-40.png


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2019 af ringstedLC

Det er vel ikke så vigtigt om #6 er sikker, men mere om du kan forstå forklaringen.


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.