Fysik

Opdrift og tryk

13. januar 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

JEg søger hjælp til at besvare spørgsmål b og c, da jeg sidder fast. Jeg har løst følgende: (Se billedet)

Vedhæftet fil: opdriftklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. januar 2019 af ringstedLC

Din formel for V er rigtig, men udregningen er forkert!


Svar #3
13. januar 2019 af TingtokTea

#1 Tak for at gøre det mere overskueligt. 

#2 Hvordan skulle det så gøres? *suk*


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2019 af ringstedLC

#3: Se på tallene, du har sikkert bare trykket forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2019 af mathon

b)
        ved flydning:
                                     \small V_{under}\cdot \left ( 997\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot g=F_{op}= \left ( 0.1\; m \right )\cdot A\cdot \left ( 547\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot g

                                     \small d\cdot A\cdot \left ( 997\; \tfrac{kg}{m^3} \right )= \left ( 0.1\; m \right )\cdot A\cdot \left ( 547\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\qquad\textup{hvor d er dybden}

                                     \small \small d = \left ( 0.1\; m \right )\cdot \tfrac{ 547\; \tfrac{kg}{m^3}}{997\; \tfrac{kg}{m^3}} =0.0549\; m=5.49\; cm


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. januar 2019 af mathon

c)
        nyttelast:
                                     \small m_{nytte}=V_{over}\cdot \left ( 997\; \tfrac{kg}{m^3} \right )

                                     \small m_{nytte}=\left (( 0.1-0.0549)\; m \right )\cdot \left ( 2.5\; m^2 \right )\cdot \left ( 997\; \tfrac{kg}{m^3} \right )=112.412\; kg


           


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. januar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Opdriften skal have samme størrelse som tyngdekraften på flåden. Den sidste fås ved

F_{T} = \rho A d

hvor ρ er massefylden af træet, ikke vandet.

Du har regnet volumenet forkert ud. 2,5m2 * 0,1m = 0,25m3. Potensen gælder kun enheden, ikke tallet.


Skriv et svar til: Opdrift og tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.