Matematik

Annuitetslån

20. januar 2019 af Windfall - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen, som kunne hjælpe med denne opgave:


8. Sofie vil gerne låne penge til en isbutik. Hun har råd til at afdrage 2.500 kr om måneden, hendes bank tilbyder hende et 10-årigt lån (med månedlige afbetalinger), hvor den månedlig rente er 0,7%. 
Hvor mange penge kan Sofie låne?

Det virker som en af de opgaver, som plejer at være meget nemme. Jeg ved ikke om det bare er en dårlig dag eller noget, men jeg kan ikke få konstrueret opgaven i mit hoved. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2019 af mathon

                               \small G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

i anvendelse:
                               \small G=2500\cdot \frac{1-1.007^{-120}}{0.007}


Svar #2
20. januar 2019 af Windfall

Mange tak


Skriv et svar til: Annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.