Matematik

Sandsynlighedsregning af influenzaepidemi

23. januar 2019 af Gullerød (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg sidder med et lille matematikproblem her, som jeg ikke kan finde ud af.

"I forbindelse med en influenzaepidemi antager lægerne, at 30% af den del af ungdommen, der går i skole, vil få sygdommen. Gå i det følgende ud fra denne antagelse samt den antagelse, at en klasse med 25 elever kan betragtes som een tilfældigt vaægt stikprøve fra populationen af skoleungdommen.

Bestem sandsynlighden for, at der i en klasse med 25 elever gælder følgende:

a) Ingen får sygdommen

b) Mindst halvdelen får sygdommen

c) Under halvdelen får sygdommen

d) Alle får sygdommen "

Håber at nogen kan hjælpe mig med opgaven, på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2019 af peter lind

Det er en binomiafordeling med p=0,30 og n=25

Brug et CAS værktøj til opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2019 af AMelev

X = antal, der får sygdommen X~b(25,30%)

a) P(X = 0)

b) P(X ≥ 13)

c) P(X ≤ 12)

d) P(X = 25)


Svar #3
23. januar 2019 af Gullerød (Slettet)

Har kigget lidt i facit og kan se at 

a) = 0,00013

b) = 0,018

c) = 0,98

d) = 8,5*10^-14

Forstår ikke hvordan de kommer frem til dette resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2019 af peter lind

Som nævnt i #1 Du skal bruge et CAS værktøj til udregningerne. Kun spørgsmål a og d kan klares uden CAS indenfor en  rimeligt tid Du kan også bruge et regneark med binomialfordelingen


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning af influenzaepidemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.