Matematik

Andengradsligninger - Bestem b

24. januar 2019 af Studieportalensnoob (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder således: Bestem de værdier af b, der betyder, at ligningen 0.5x2+bx+7=0 har
1. netop en løsning

2. netop 2 løsninger

3. ingen løsninger.

Jeg kan godt finde ud af at isolere a og c og kender til d formlen, men aner ikke, hvordan jeg skal gøre dette med b, så derfor spørger om hjælp herinde :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2019 af OliverHviid

Anvend diskriminanten. Hvis din 2. gradsligning fx skal have netop én løsning, så skal d=0, dvs. d=b²-4ac=0 altså b²-4*0,5*7=0. Samme metode anvendes til spg. 2 og 3, hvor d hhv. skal være d>0 og d<0.


Svar #2
24. januar 2019 af Studieportalensnoob (Slettet)

#1 tak for det hurtige svar :)


Skriv et svar til: Andengradsligninger - Bestem b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.