Matematik

Binomialfordelingen

26. januar 2019 af Gymsv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har nogle problemer i opgave 1 (Side 2).

Har jeg ret i, at p=0,49. Og i så fald, hvad er xi og n så?

Vedhæftet fil: Opg Binomial I.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2019 af peter lind

Der falder dele af teksten ud i mit teksbehandlingsprogram. Kan du iike sende den i PDF format i stedet for?


Svar #2
26. januar 2019 af Gymsv (Slettet)

Jo selvfølgelig:)

Vedhæftet fil:Opg Binomial I PDF.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2019 af peter lind

Side 1. Der er i dit CAS værktøj og også i exel dtrekte mulighed for at få beregnet P(X≤9). Det er ikke foordi det du gør er forkert-tværtimod- men til eksamen hvor tiden er knap er det vigtigt at du bruger den hurtigste metode

b) Du skal beregne efter de gamle data d.v.s p = 0,15 og se om de nye data afviger for meget

Side 2

p er som du korrekt foreslår 0,49. n=5 da familien regner med at få 5 børn

xi står i parenteserne. For det første spørgsmål er xi=0


Svar #4
26. januar 2019 af Gymsv (Slettet)

Tusind tak! det var virkelig et brugbart svar!


Svar #5
26. januar 2019 af Gymsv (Slettet)

og er "r" også 0? altså på side 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2019 af peter lind

ja


Svar #7
26. januar 2019 af Gymsv (Slettet)

Nu har jeg prøvet at lave det både i CAS og i excel. I geogebra bliver alle svarene korrekte. Min lærer vil dog gerne have at vi også laver det i excel, men her er det kun min P(X=0) der bliver rigtig. Alle andre, altså P(X≤2) bliver et negativt tal. Dette er vel forkert da en sandsynlighed altid er mellem 0-1. Nogen der kan se hvad jeg har gjort forkert?:)

Vedhæftet fil:Opg Binomial I PDF.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. januar 2019 af peter lind

Du må have regnet det forkert ud

P(X≤2) = P(X=0) +P(X=1)+ P(X=2)  hvor hver af sandsylighederne er positive


Skriv et svar til: Binomialfordelingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.