Matematik

Saft karton

26. januar 2019 af HanaaDuham - Niveau: 9. klasse
Hej
Jeg har et spørgsmål om
Hvor mange liter færdig drik bliver der af et karton saft ?
Hvis saft karton m , 1 liter ..15 kr
1 dl saft blandes med 4 del vand .
Og hvad bliver prisen for en liter færdig drik når prisen for vand ikke er medregnet ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

1 L saft + 4 L vand giver 5 L færdig drik.

Prisen pr. liter færdig drik bliver så

15 kr / 5 L = 3 kr/L


Svar #2
26. januar 2019 af HanaaDuham

Tak for svaret

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2019 af ringstedLC

Blandingsforholdet er som regel opgivet som: 1 del saft til fx 4 dele vand.

Så skal du fylde op til knap 1/5 af glasset el. kanden og så vand næsten til kanten, værsgo og skål.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2019 af SuneChr

# 0     ad # 3  ang. en kande:

Lad kanden have form som en keglestub med lille radius r i bunden, store radius R i toppen og højden h.
Kanden fyldes med koncentreret saft til en lodret højde u fra bunden. Fyldes derefter vand i til højden h,
vil blandingsforholdet være   saft:vand = 1:4  når

u=\frac{h\cdot \left ( \sqrt[3]{4r^{3}+R^{3}}-\sqrt[3]{5}\, r \right )}{\sqrt[3]{5}\cdot \left ( R-r \right )}

           


Svar #5
28. januar 2019 af HanaaDuham

Vil takke jer meget for hjælpen ??????

Skriv et svar til: Saft karton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.