Matematik

Differentialregning

27. januar 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvad kalder man funktionen f'(x)=3x^2, kalder man den, den afledede funktion eller differentialkvotienten?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2019 af mathon

...begge dele afhængig af konteksten.


Svar #2
27. januar 2019 af Emilie50 (Slettet)

Jeg vil gerne skrive den afledede funktion af f med forskriften f(x)=x^2-4x+2 er f'(x)=2x-4 - er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2019 af ringstedLC

Det er fint.


Svar #4
27. januar 2019 af Emilie50 (Slettet)

Men skal man ikke skrive den afledede funktion af f(x) er f'(x)=2x-4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2019 af Anders521

Nej, det skal man ikke. Navnet på funktionen er f og ikke f(x). Den sidstnævnte skrivemåde viser at din funktion afhænger variablen x, men funktionens navn er angivet ved bogstavet f.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2019 af ringstedLC

Når du skriver, er det op til dig at få teksten (besvarelsen) til at give den rigtige mening.

Når du første gang skriver f(x), skriver du = x2 + 4x +2. Herefter nøjes du med at skrive f(x) eller bare f.

Så om det er #2 eller #4, afhænger af hvad du har skrevet.


Svar #7
27. januar 2019 af Emilie50 (Slettet)

Men hvornår skriver man f og hvornår skriver man f(x)?

Svar #8
27. januar 2019 af Emilie50 (Slettet)

Hvordan vil man skrive det, hvis man udtrykte sig ved brug af differentialkvotient?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2019 af ringstedLC

Som i #2 skrives f(x). I #4 skrives f.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.