Matematik

Differentialregning

27. januar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Er der nogle der ved hvad der menes med inverse funktioner?

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2019 af peter lind

Det burde du have lært for længe siden  hvis  f(x) = y så er den inverse til f(x)  f-1(y) = x

se https://da.wikipedia.org/wiki/Invers_funktion 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2019 af OliverHviid

Desuden kan du tjekke, om du har fundet den korrekte inverse funktion ved at finde f(g(x)) og g(f(x)). Hvis de er ens, så din inverse korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2019 af StoreNord

Her er et eksempel på omvendte funktioner.
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1877320#1877339
Det er mig bekendt det samme.
Men hvad har det at gøre med  Differentialregning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2019 af SuneChr

Vi kan grafisk anskue forudsætningen for, at en funktion har en invers funktion:
Til en given funktions graf kan vi lægge en lineal parallel med x-aksen og parallelforskyde linealen i lodret retning, op eller ned. For at funktionen kan have en invers funktion, må linealen skære grafen for f højst én gang.
Et eksempel herpå er grafen for  f (x) = xn  hvor n er ulige og positiv.
Et eksempel på en funktion, som i hele sin definitionsmængde, ikke har en invers funktion, er  f (x) = x2
Her vil linealen kunne skære grafen mere end én gang.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.