Matematik

kan ikke benytte den generelle forskrift for den omvendte funktion korrekt

27. januar 2019 af matmonk (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fået følgende forskrift på en funktion: 

p(x) = -0,1x + 20

og har nu til opgave at bestemme afsætningen x smo funktion af prisen p:

min udregning:

da den generelle forskrift for en omvendt funktion er: 

f(x)-1 = (1/a)x-(b/a), gør jeg brug af denne forskrift nedenfor og får udregningen/resultatet: 

p(x)-1 = (1/-0,1)x - (20/-0,1) = -10x - (-200) = -10x + 200

i min facitliste står der svaret er = x10 - 200. hvad gør jeg forkert? jeg kan se at hvis jeg bare fjernede det minus som a har vil jeg få det rigtige svar. tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2019 af StoreNord

\\y=-0.1x+20\Rightarrow \\-x=y-20\Rightarrow \\-x=10y-200 \\x=-10y+200                                x er nu isoleret
Og så bytter vi om på x og y:

y=-10x+200
Skærmbillede fra 2019-01-27 16-44-55.png


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2019 af AMelev

Du har ikke gjort noget galt, bortset fra at stole for meget på facitlisten (og skrive fx f(x)-1 i stedet for f-1(x), det er selve funktionen, der skal -1 på.

Hvis du tænkte dig om, ville du godt kunne se, at det angivne svar i facitlisten var forkert. Det er jo ikke troværdigt, at afsætningen skulle være -200 ved en pris på 0 kr.


Skriv et svar til: kan ikke benytte den generelle forskrift for den omvendte funktion korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.