Matematik

logaritmeregneregler

29. januar 2019 af sea789 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg er i gang med at øve mig til en matematikprøve, og vi har lige lært om logaritmeegnereglerne. Jeg har dog svært ved at forstå og anvende dem.

Hvordan skal jeg løse følgende opgaver?:

1) 3log(5)-log(25)=

2) log(x)=0.5log(4)

3) 23x-1=200


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

1) 3log(5)-log(25)= 3log(5) - log(52) = 3log(5) - 2log(5) = log(5)

2)

log(x)=0.5log(4)  <=>

log(x) = 0,5log(22)  <=>

log(x) = 0,5*2log(2)  <=>

log(x) = log(2)  <=>

x = 2

3) 23x-1=200  <=>

log(23x-1) = log(200)  <=>

(3x - 1)log(2) = log(200)  <=>

3x - 1 = log(200)/log(2)  <=>

x = (log(200)/log(2) + 1) / 3  <=>

x ≈ 2,8813


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2019 af janhaa

1)

3lg(5)  - 5lg(5) = -2lg(5)

2)

lg(x) = lg(2)

x=2

3)

(3x-1)*lg(2) = lg(200)

3x-1 = lg(200)/lg(2)

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2019 af janhaa

#2

1)

3lg(5)  - 5lg(5) = -2lg(5)

2)

lg(x) = lg(2)

x=2

3)

(3x-1)*lg(2) = lg(200)

3x-1 = lg(200)/lg(2)

etc...

1)

3lg(5)  - 2lg(5) = lg(5)


Skriv et svar til: logaritmeregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.