Matematik

Mikroøkonomi

30. januar 2019 af matguy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan kan man illustrativt se hvordan indifferenskurverne for en given nyttefunktion for en forbruger ser ud? Vi kan benytte excel til eksaminer - men er det en hurtig løsning eller kan se det hurtigere med udregning i hånden?

F.eks. har vi nyttefunktionen u(x_1,x_2)=3lnx_1+x_2

Normalt isolerer vores forelæser x_2 - hvilken hjælp er det til? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2019 af JohnDoe1990

Hvis du isolerer x_2 kan du netop plotte indifferenskurven (eks. i GeoGebra, sikkert også Excel) for en given værdi u(x_1,x_2)=c, og se indifferenskurven hørende til værdien c. I dit tilfælde får man: 

3 \ln x_1 + x_2 = c \Leftrightarrow x_2 = c - 3 \ln x_1

Kurven der fremkommer angiver de punkter, dvs. varebundter, som giver forbrugeren nytte c. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2019 af JohnDoe1990

Eks. kan du se indifferenskurverne i nedestående link, som fremkommer ved at variere c. Brug slideren til at ændre værdien af c. Fortolkningen af hvad der sker er som jeg nævnte i overstående. 

https://www.geogebra.org/graphing/vjq2fxq2


Svar #3
03. februar 2019 af matguy (Slettet)

Hej 

Hvordan ville det gøres i excel? 


Skriv et svar til: Mikroøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.