Matematik

2.gradsfunktioner

30. januar 2019 af eliasrug03 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg er stødt på en opgave jeg er i tvivl om.

hvis jeg tegner en 2.gradsfunktion med formlen -0.12x^2 + 4x + 2, som illustrerer en bolds linje i luften fra hvor jeg kaster den til hvor den lander igen. 

Hvordan regner jeg så bolden fart hvis den har en masse på 35g?

(til vedhæftede fil) 

Hvordan regner jeg boldens fart hvis den har en masse på 35g?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2019 af peter lind

Du kan finde både hastighed i y aksens retning til begyndelsestidspunktet og tiden for at nå den af  mgh = ½mvy2 og h = ½gt2. Dernæst kan du finde vx af den strækning har tilbagelagt af s=vxt


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2019 af mathon

         \small \small \overrightarrow{v}=\left\{\begin{array}{ll} v_{x}=v_0\cdot \cos(\alpha )\\ v_{y}=v_0\cdot \sin(\alpha )-g\cdot t \end{array}\right.


Skriv et svar til: 2.gradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.