Fysik

KINEMATIK ! HJÆLP!!!!

03. februar 2019 af liawo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har jeg regnet denne opgave rigtigt?? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2019 af JulieW99

Det ser helt korrekt ud :)

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2019 af Soeffi

#0. Rigtigt, men lige til en anden gang: husk at angive positiv bevægelsesretning!

Antag at stenen kastes opad, hvad så?


Svar #3
03. februar 2019 af liawo (Slettet)

hvis bolden kastes opad så er accelerationen negativ


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2019 af Soeffi

#3. Ikke helt. Du vælger først, hvad der er positiv retning.

Med nedad som positiv retning og ved at kaste bolden opad får man:

s - s0 = 0,5·a·t2 + v0·t ⇒ 12 m = 0,5·(9,82 m/s2)·t2 + (-1,5m/s)·t ⇒ t = 1,7s

s - s0 er positiv, fordi slutpunktet ligger længere ude af bevægelses-aksen i positiv retning end startpunktet,

v0 er negativ, da dens retning er modsat den positive retning for bevægelses-aksen og

a er positiv fordi tyngdekraften virker i bevægelses-aksens positive retning.


Skriv et svar til: KINEMATIK ! HJÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.