Matematik

HJÆLP MIG!!

04. februar 2019 af whatsu - Niveau: 8. klasse

Opstil en ligning, der beskriver problemet. Løs ligningen.

Find tre på hinanden følgende hele tal, som har summen 141.

Findes der tre på hinanden følgende hele tal, der har summen 200?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2019 af janhaa

x(x+1)(x+2) = 141

x \notin \mathbb{Z}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2019 af janhaa

x(x+1)(x+2) = 200

x \in \mathbb{R}


Svar #3
04. februar 2019 af whatsu

Kan du forklare ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2019 af janhaa

#1

x(x+1)(x+2) = 141

x \notin \mathbb{Z}

feil;

x+(x+1)+(x+2) = 141

x=46


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2019 af janhaa

#2

x(x+1)(x+2) = 200

x \in \mathbb{R}

feil:

x+(x+1)+(x+2) = 200

x= 197/3

x \notin \mathbb{Z}


Svar #6
04. februar 2019 af whatsu

det gir ikke 141


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2019 af janhaa

#6

det gir ikke 141

46+47+48 =  141


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2019 af janhaa

\frac{197}{3}+(\frac{197}{3}+1)+(\frac{197}{3}+2)=200


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2019 af Soeffi

#0. Kald det første tal for x.

1) Der skal gælde, at x + x + 1 + x + 2 = 141 ⇒ 3·x + 3 = 141 ⇒ x = (141 - 3)/3 = 138/3 = 46

2) Der skal gælde, at 3·x + 3 = 200 ⇒ x = 197/3 = 65 2/3

Hvis det første tal er helt, dvs. hvis 3 går op i summen, så kan det lade sig gøre - ellers ikke.


Skriv et svar til: HJÆLP MIG!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.