Matematik

Sansynlighed

05. februar 2019 af lovergomez (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem sandsynligheden for at et tog forsinket med mere end 3 minutter, når den gennemsnitlige forsinkelse er 2 minutter, og der er en standardafvigelse på 1 minut. Der er 120 togafgange pr. uge. opstil et 95% konfidensinterval for forsinkelse af toge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2019 af peter lind

Det er en normalfordeling med middelværdien 2 og sprednig 1. Slå op i et CAS værktøj, regneark eller lignende P(X>3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2019 af AMelev

Konfidensinterval = \left [ \mu -1.96\cdot \frac{\sigma }{\sqrt{n}},\mu +1.96\cdot \frac{\sigma }{\sqrt{n}} \right ].
Indsæt og beregn de to intervalendepunkter.


Skriv et svar til: Sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.