Fysik

Øjeblikkelig acceleration

05. februar 2019 af kinke123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er blevet stillet denne opgave hvor der bliver spurgt til hvad den øjeblikkelige acceleration er ved 35s

Se graf nedenfor.

Jeg ved at jeg skal bruge dV/dt = a, men jeg er ikke helt sikker på hvordan og hvorledes.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2019 af peter lind

For venstre og højre del af grafen er den henholdsvis voksende og aftagende. Du han finde den mere præcis som hældningskoefficenten. På det vandrette stykke er den 0


Svar #3
05. februar 2019 af kinke123 (Slettet)

Har fundet ud af at:
a_{Av-x}=\frac{V_{2}-V_{1}}{t_{2}-t_{1}}=\frac{0-16,67m/s}{40-30s}=-1,67 m/s^2

Fra 30 til 40 sekunder


Svar #4
05. februar 2019 af kinke123 (Slettet)

Men det er jo den gennemsnitlige acceleration fra 30 til 40 sekunder, hvad med den øjeblikkelige acceleration?
Der den så det samme, da hældningen ser ud til at være en ret linje?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2019 af peter lind

Den øjeblikkelige accelleration er hældnngen af tangenten. Ja det er den den højre del er det eksakt


Skriv et svar til: Øjeblikkelig acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.