Matematik

At finde x og y på et rektangel

05. februar 2019 af AC17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Jeg har en opgave som hedder "En kasse har en rektangulær grundflade. Længden x er 10cm længere end bredden y. Grundfladens omkreds er 100cm"

En af underopgaverne er at give et udtryk for x ved y og at finde frem til x og y. 

Jeg er meget lost på hvordan det skal gøres, er der en der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2019 af peter lind

y=x-10

Omkreds 2x+2y=100


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2019 af PeterValberg

I forlængelse af #1

Indsæt y = x - 10 i den anden ligning og bestem x

2x + 2y = 100
2x + 2·(x - 10) = 100
2x + 2x - 20 = 100
4x = 120
x = ......

derefter kan y let bestemmes

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
06. februar 2019 af AC17 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen! Har fundet frem til det nu :D


Skriv et svar til: At finde x og y på et rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.