Matematik

x+y=1

08. februar 2019 af AC17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt lost på hvordan ligningen y+y=1 skal løses nogle der kan forklare det? :))


Svar #1
08. februar 2019 af AC17 (Slettet)

Mente selvfølgelig lignings systemet:

y-5=3x

y+x=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2019 af PeterValberg

Isolér den ene variabel i den ene ligning og indsæt dette udtryk
i den anden ligning i stedet for den pågældende variabel.

y - 5 = 3x
y = 3x + 5

y + x = 1
3x + 5 + x = 1

herved kan x bestemmes, hvorefter den fundne værdi for x
indsættes i en af ligningerne så y kan bestemmes.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. februar 2019 af AC17 (Slettet)

Kan du evt forklare hvordan jeg helt præcist finder x og y? Er ikke helt stærk i ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2019 af oppenede

Isoler x i den første ligning
  y - 5 = 3x     =>    x = (y - 5) / 3

Dvs. den anden ligning
    y + x = 1
kan skrives som
    y + (y - 5) / 3 = 1

Som kun har y som ubekendt.

Se: https://www.youtube.com/watch?v=vA-55wZtLeE


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2019 af AMelev

#3 Forslaget i #2 er lettere at anvende, da du så slipper for brøker.

y - 5 = 3x           Her lægges 5 til på begge sider
y = 3x + 5   

y + x = 1            Så indsættes 3x + 5 på y's plads i den anden ligning
3x + 5 + x = 1    Så samler du x'erne på venstre side og tallene på højre (ved at trække 5 fra på begge sider)
?x = ...               Så dividerer du med tallet foran x (?) på begge sider
x = ¤                  Dette tal sætter du ind på x's plads i y + x = 1
y + ¤ = 1            Så trækker du ¤ fra på begge sider og får
y = ... = ....


Svar #6
08. februar 2019 af AC17 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, har fået det til at lykkeds nu :)


Skriv et svar til: x+y=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.