Fysik

Vindmøller

08. februar 2019 af Sodiom - Niveau: C-niveau

Hej,

Er der en, der kan hjælpe mig ved følgende opgave?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2019 af peter lind

a) Radius af det område møllen får vind er 33 m, Brug at arealet så er πr2

b) Beregn effekten med radius 66m

c)  nyttig effekt bliver så 0,42 gange resultatet i a)


Svar #3
08. februar 2019 af Sodiom

Hvad er TTr^2?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2019 af oppenede

πr2 = π·r2 = \pi r^2


Svar #5
08. februar 2019 af Sodiom

Nårh, det er mine øjne der ikke kan se, tusind tak!

Svar #6
09. februar 2019 af Sodiom

#2

a) Radius af det område møllen får vind er 33 m, Brug at arealet så er πr2

b) Beregn effekten med radius 66m

c)  nyttig effekt bliver så 0,42 gange resultatet i a)

Hvorfor skal man i B'eren beregne effekten med radius 66m? Når der står, at det er vindhastigheden, der bliver fordoblet, vil det så ikke være 20m/s i stedet for 10 m/s?


Svar #7
09. februar 2019 af Sodiom

Nu har jeg prøvet at lave opgaven. Virker resultaterne rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2019 af peter lind

a) enheden på arealet er m2

b)Jeg beklager. Jeg skrev forkert i #2 som du også var inde på i #6. Den bliver ikke ca. 4 gange større. Den bliver 4 gange større

c) Du mangler enheder


Svar #10
10. februar 2019 af Sodiom

Okay, mange tak for svaret :) Men så er resultatet til b) noget andet? Eller er det rigtigt nok det jeg har lavet?

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. februar 2019 af peter lind

Det er kun begrundelsen. Du skal fordoble v i stedet for r. (2v)2 = 22v2 = 4v2


Skriv et svar til: Vindmøller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.