Matematik

R^2 - forklaringsgraden

12. februar 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er styrkerne ved forklaringsgraden, for synes kun alle folk ser på svaghederne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2019 af CathrineJO (Slettet)

Hvis forklaringsgraden er over 0,80 betyder det at der er en stærk sammenhæng mellem de to ting der sammenlignes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2019 af peter lind

Det er ikke skkert. der er en sammenhæng overhovedet. Man kan få r2 =1 for en lineær regression hvis alle punkter ligger på en cirkel. Man er nødsaget til også at se på standardafvigelser og evt. et plot også


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2019 af oppenede

Se https://en.wikipedia.org/wiki/Coefficient_of_determination#Caveats

R2 er hvor mange procent summen af de kvadrerede afvigelser aftager ved brug af den pågældende model i forhold til at bruge en konstant funktion f(x) = k   (med k valgt som gennemsnittet af y-værdierne da summen af de kvadrerede afvigelser dermed minimeres).

R2 kan give mening som forklaringsgrad, hvis data representerer en sammenhæng uden udsving som kan måles tæt på eksakt. Hvis man derimod har at gøre med data med støj, så vil summen af de kvadrerede afvigelser aldrig blive 0, og en rigtig god model vil kunne have en R2 ligeså tæt på 0 som det skulle være.

#2 Når datapunkterne ligger på en cirkel, så bliver R2 = 0.


Svar #4
13. februar 2019 af Emilie50 (Slettet)

Men hvad kan man så bruge det til, hvad er den største styrke ved at bruge den?


Skriv et svar til: R^2 - forklaringsgraden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.